Повече от 800 испански полицаи арестуваха около 30 заподозрени при обиски

...
Повече от 800 испански полицаи арестуваха около 30 заподозрени при обиски
Коментари Харесай

Испански полицаи арестува 30 заподозрени за наркотрафик в Барселона

Повече от 800 испански служители на реда арестуваха  около 30 обвинени при обиски на жилища, употребявани от трафиканти на опиати в центъра на Барселона, в квартали, рискови за локалните поданици и туристите, съобщи Франс прес.

В Туитър каталунската полиция уточни, че броят на задържаните не е финален.
850 служители на реда, подкрепяни от хеликоптер, бяха мобилизирани за осъществяване на към 40 обиска в жилища, превърнати в места за продажба и консумация на хероин и други опиати.

Няколко улици в кварталите Бари готик и Равал в центъра на основния град на Каталуния бяха блокирани от полицейски камиони, до момента в който въоръжени служители на реда с маски охраняваха акцията.

Полицаи изнесоха от постройките кутии с дрога, пред очите на съседите и на туристи, които незабавно започнаха да вършат фотоси.
Местните поданици в двата квартала, желани от туристи, от години се оплакват че празни жилища, станали благосъстоятелност на банки и капиталови фондове след рецесията с недвижими парцели през 2008 година, са употребявани от наркотрафикантите.-->

Според локални хора, увеличението на тези места, наречени " наркописос " (апартаменти за наркотици), е довело до увеличение на кражбите от туристи и от локални търговци. Извършват ги наркомани, с цел да си набират пари за дрога.

Местните поданици недоволстват и от всекидневния климат на принуждение, провокиран от напрежението сред другите групировки на наркодилърите.
Миналия месец нашумя видео, снимано квартал Равал: в него млад мъж заплашва с голямо мачете различен, паднал на земята.

Манюел Валс, някогашен министър-председател на Франция и претендент за кмет на Барселона, разгласи битката против престъпността за собствен приоритет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР